2020-12-22 12:17:56• hírek • Szatmár.ro

Több mint ezer mesekönyvet oszt szét a megye magyar nagycsoportosai között a Rákóczi Szövetség

Több mint ezer mesekönyvet ajándékoz az elkövetkező napokban és hetekben a Rákóczi Szövetség a megye azon nagycsoportos óvodásai számára, akik magyar tagozaton tanultak az óvodai évek alatt.
 

A Rákóczi Szövetség mesekönyv-programja kedden délelőtt a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban indult el, de ezzel párhuzamosan Nagykárolyban, illetve a megye számos településén is megkezdődött a kiadványok szétosztása.



Szejke Ottilia, a szövetség Szatmár megyei szervezetének elnöke a helyszínen, szerkesztőségünknek elmondta, a Rákóczi Szövetség minden programja a magyar közösségek érdekeit szolgálja, így a mesekönyv program is, amely szerves része annak a folyamatnak, mely a Rákóczi Szövetség Szatmár megyei szervezetének megalapítása óta vette kezdetét, hiszen azzal, hogy Szatmárt is sikerült rákapcsolni a szervezet véráramára, számos lehetőség nyílt meg az itt élő magyar közösség előtt. „Mióta megalakult a Rákóczi Szövetség Szatmár megyei szervezete azóta tudunk minden egyes programjukba bekapcsolódni. Korábban csak a középiskolásokat érintő kezdeményezések kerülhettek szóba. Viszont mára a babanaplótól kezdve, a mesekönyv-, és iskolatáska programon át, a felsőbb osztályokba járó diákok számára szervezett táborokig és képzésekig megannyi lehetőséget van alkalmunk kihasználni, melyek mind a magyar közösséget erősítik, és azt a célt szolgálják, hogy identitástudatukban megerősítse a gyermekeket, illetve ahol szükség van rá, ki is alakítsa azt.” – magyarázta Szejke Ottilia.

A mesekönyv program a szövetség, a karácsonyi ünnepkörhöz kötődő akciója, mely révén megyénkben több mint ezer magyar nagycsoportost ajándékoznak meg, idén egy Mátyás király meséit tartalmazó díszes kiadvánnyal, melyben egy ünnepi üzenetet is olvashatnak a szülők.



A könyvek szétosztása a keddi akcióval vette kezdetét, de ezen a napon nem ért még véget. Számos vidéki óvoda még nem vette át a könyvcsomagokat, viszont amint hozzájuk is eljut a szállítmány, azok is megkezdik a mesekönyvek kiosztását.

A Református Gimnáziumban a Rákóczi Szövetség megyei szervezetének vezetősége, Szejke Ottilia elnök, és Gnándt Zoltánt alelnök közreműködésével osztották ki a könyveket.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: